DIERENWINKELS

In Nederland zijn er veel verschillende winkels waar je producten voor je huisdier kunt kopen. Sommige dierenwinkels verkopen zelfs huisdieren. Producten die je kunt verwachten in een dierenwinkel zijn bijvoorbeeld eten en speeltjes. Voor honden kun je er ook manden en bijvoorbeeld kauwbotten vinden. Voor katten kun je er terecht voor catnip, maar ook bijvoorbeeld voor nepmuisjes om mee te spelen. Voor konijnen kun je er knaaghout kopen, maar ook huisjes waar ze in kunnen liggen. Voor vogels hebben ze ook van alles, zoals likstenen en belletjes. Voor vissen kun je er ook terecht voor voer en decoratie voor in het aquarium. Voor elk dier is er dus wel wat te vinden in een dierenwinkel. In de volgende sectie staan een aantal dierenwinkels in Nederland die populair zijn.

1. 4 Pets

In Amsterdam zit een fantastische dierenwinkel of, zoals ze zichzelf noemen, een dierenspeciaalzaak. Hier kun je alles vinden voor je huisdier, of je nou een hond, kat, konijn, vogel of vis hebt. Ze verkopen er niet alleen voer en snacks, maar ook speeltjes en verzorgingsproducten. Ook kunnen ze je goede informatie geven over je huisdier, bijvoorbeeld over de juiste verzorging en wat je kunt doen als je denkt dat je huisdier ziek is.

Ze bieden je zelfs de mogelijkheid om je huisdier mee te nemen, zodat ze ter plekke kunnen kijken of er iets met je huisdier aan de hand is of bijvoorbeeld welke vachtverzorging het beste is. De winkel wordt omschreven als zeer vakkundig en zeer begaan met de dieren, waardoor je zeker weet dat als je daarheen gaat met een probleem het op een eerlijke manier opgelost zal worden. Ook verkopen ze voer van goede kwaliteit voor een normale prijs, wat bijdraagt aan de prettige ervaring als je bij 4 Pets producten voor je huisdier koopt.

2. Dobey

Dobey is een dierenwinkel die in het hele land filialen heeft. Hierdoor zit er altijd een kwalitatief goede dierenwinkel bij jou in de buurt. Wat bij Dobey hoog in het vaandel staat, is dat ze een betrouwbaar en deskundig advies willen geven waarbij de behoeftes van het huisdier het zwaarst wegen. In tegenstelling tot veel andere grote bedrijven draait het enkel om winst maken. Bij Dobey is dat niet het geval. Alle medewerkers zijn erg betrokken bij de dieren en willen dat ze een zo goed mogelijk leven leiden.

Om dat te bereiken, volgen alle medewerkers jaarlijks cursussen waar ze leren over de nieuwste kennis op het gebied van specifieke huisdieren. Elke medewerker bij Dobey heeft dus ook zijn eigen specialiteit, wat bijdraagt aan de zorg die ze kunnen bieden. Daarnaast verkoopt Dobey bijna alleen maar biologisch en verantwoord voer, evenals duurzame artikelen. Ze gaan hierbij dus ook voor een betere planeet. Een ander voordeel van Dobey is dat ze zo’n uitgebreid assortiment hebben, dat het voor iedereen betaalbaar is. Ook als je een kleiner budget hebt, kun je voor je huisdier toch kwalitatief goede voeding kopen. Zo kan elk dier gezond leven.

3. 4 Cats

De dierenwinkel 4 Cats is onderdeel van de dierenwinkel 4 Pets. Dit is echter een dierenwinkel die specifiek gericht is op katten. Als je een kat hebt, is het dus absoluut aan te raden om naar deze kattenspeciaalzaak in Amsterdam te gaan. Ze hebben er echt alles wat je maar kunt bedenken. Het is zelfs de grootste kattenspeciaalzaak van heel Europa. Ze hebben er naast de gewone dingen zoals voer en kattenbakken ook producten waarvan je niet had gedacht dat je ze nodig zou hebben als je een kat hebt. Ook hebben ze krabpalen en kattenmanden in allerlei vormen, kleuren en maten, waardoor je bij 4 Cats zeker weten een kattenmand en krabpaal kunt vinden die in je interieur past. Als je een kat hebt, en zelfs als je geen kat hebt, is het erg leuk om er een keer te gaan kijken. Ze hebben er ook allerlei kattenspeeltjes, en zelfs producten die niet voor katten zijn maar waar katten opstaan, zoals bordjes voor op de deur. Ook als je een kattenliefhebber zonder kat bent kun je hier dus absoluut iets leuks vinden.

4. Dierenspeciaalzaak Bello

Dierenspeciaalzaak Bello zit in Amsterdam, op de mooie Haarlemmerdijk. Bij deze dierenwinkel kun je voor alle huisdieren producten vinden, maar de breedste selectie is voor honden. Producten zoals botten en manden zijn in overvloed aanwezig, maar ook voer is hier te koop. Ook voor andere huisdieren kun je hier terecht, ze verkopen bijvoorbeeld ook producten voor katten, vogels, vissen en konijnen.

Je wordt hier altijd vriendelijk geholpen door de medewerkers. Omdat het een kleine zaak is, kan het soms zijn dat je even moet wachten voor je geholpen wordt, maar het advies is altijd kundig. Ook zijn de medewerkers zelf dierenliefhebbers, waardoor je zeker weet dat wat ze je vertellen en verkopen producten zijn die geschikt zijn voor je huisdier. Wat wel goed is om van tevoren te weten, is dat je hier alleen met contant geld kunt betalen.

5. Pet’s Place

Een dierenwinkel die ook door heel Nederland zit, is Pet’s Place. Deze grote dierenwinkel is gespecialiseerd is allerlei verschillende huisdieren. Je kunt er terecht voor producten voor de gewone huisdieren zoals honden, katten, vissen, vogels en konijnen, maar ook voor andere huisdieren verkopen ze producten. Zo verkopen ze ook producten voor paarden, kippen en zelfs dieren zoals muizen en fretten. Bovendien heb je er een ruime keuze uit verschillende kleuren hondenriemen, allerlei soorten katten- en hondenmanden en zelfs verschillende soorten en maten konijnenhokken.

Daarnaast hebben ze een adviescentrum waar je advies kunt krijgen over wat je moet aanschaffen als je een huisdier neemt, welke maatregelen je in huis moet nemen, welke ziektes vaak voorkomen en wat je moet doen als je huisdier ergens last van heeft. Dit betekent ook dat de medewerkers zeer veel kennis hebben van verschillende huisdieren. Daarnaast heeft Pet’s Place een webshop waar je ook alle producten kunt bestellen en advies in kunt winnen. Dit maakt dat Pet’s Place een zeer grote en uitgebreide dierenwinkel is waar je echt alles voor je huisdier kunt krijgen.