HUISDIERENAPOTHEKEN

Niet alleen mensen hebben medicijnen nodig, ook huisdieren hebben dat soms nodig. Daarvoor zijn er huisdierenapotheken. Dit zijn apotheken waar medicijnen speciaal voor dieren gemaakt worden om te helpen bij allerlei kwaaltjes. Voorbeelden van producten die je kunt krijgen bij een huisdierenapotheek zijn dieetvoeding, anti-tekenmiddelen, medicijnen en verzorgingsproducten. Zulke huisdierenapotheken zijn voor elke diereneigenaar bereikbaar, omdat ze ook aan consumenten verkopen. Zelfs medicijnen op recept kun je hier verkrijgen na een verwijzing. Dit maakt huisdierenapotheken erg toegankelijk voor iedereen.

Belang van een goede apotheek en arts

Om de gezondheid van je huisdier te kunnen waarborgen, is het erg belangrijk om een goede huisdierenapotheek en een goede dierenarts te hebben. Als je geen dierenarts hebt, is er een grote kans dat je allerlei kwaaltjes over het hoofd ziet. Gebeurt dat te vaak, dan zou je huisdier zelfs kunnen overlijden aan een kwaal die makkelijk genezen had kunnen worden.

Zorg er dus voor dat je bij het aanschaffen van je huisdier ook meteen op zoek gaat naar een dierenarts. De meeste dierenartsen staan geregistreerd en leveren dus zorg van goede kwaliteit. Als je twijfelt, vraag dan altijd naar de registratie. Een goede dierenarts zal je altijd wijzen op mogelijke ziektes die je dier op zou kunnen lopen en legt je uit wat je daaraan kunt doen. Je dierenarts kan je dus ook doorverwijzen naar een huisdierenapotheek. In de volgende sectie staan de beste en meest bekende dierenapotheken van Nederland.

1. Kempex

Kempex is een dierenapotheek die met name gespecialiseerd is in dierenvoeding. Alle producten die ze verkopen zijn geregistreerd en dus veilig voor huisdieren. Kempex levert zowel aan consumenten als aan bedrijven. Daardoor kun je dus zowel verpakkingen van één kilo als enorme bulkverpakkingen bij ze kopen. Ze controleren zelf of alles veilig is en klopt, waardoor je ervan verzekerd bent dat je krijgt wat je besteld hebt en dat de producten aan je verwachtingen voldoen. Naast medische dierenvoeding verkoopt Kempex ook medicijnen aan dierenartsen. Deze zijn niet bedoeld om door consumenten gekocht te worden, omdat ze op de juiste manier toegediend moeten worden. Wel kan je dus je dierenarts vragen om een medicijn wat bij Kempex te koop is te bestellen en toe te dienen aan jouw huisdier.

2. Dutch Farm

Dutch Farm is een dierenapotheek en een merknaam. Alles wat ze verkopen valt dus onder het merk Dutch Farm. Hierdoor ben je verzekerd van een goede kwaliteit. De producten die verkocht worden door Dutch Farm zijn medicijnen en middelen voor veehouders. Daarnaast kun je er ook terecht voor producten voor honden en katten, maar ook als je bijvoorbeeld een boerderij hebt kun je, zoals de naam al zegt, terecht bij Dutch Farm.

Het bedrijf bestaat al sinds 1960, wat betekent dat de producten van goede kwaliteit zijn en door velen gebruikt worden. Het bedrijf bestaat natuurlijk niet voor niets al zo lang. Bij Dutch Farm draait alles om de dieren, omdat volgens het bedrijf de wereld anders niet zou kunnen bestaan zoals hij nu doet. Daarom moeten de dieren heel goed behandeld worden en dat is precies wat Dutch Farm doet. Ze willen ervoor zorgen dat alle dieren een goed leven hebben en de juiste voeding, zorg en medicijnen krijgen om ze zo gezond en gelukkig mogelijk te houden.

3. Agraplan

Een dierenapotheek die specifiek gericht is op pluimveehouders, is Agraplan. Dit is een bedrijf wat alles doet aan het gezond houden van pluimvee. Ze werken daarbij van begin tot eind, dus ze zijn verantwoordelijk voor controles en behandeling. Als je een pluimveebedrijf hebt, is het dus verstandig om Agraplan in te schakelen. Op die manier weet je zeker dat je pluimvee altijd gezond is. Ze houden regelmatig controles om te kijken of er geen ziektes heersen. Daarnaast leveren ze gebalanceerde drinkwateraanvullingen, waarmee ziektes voorkomen kunnen worden. Die drinkwateraanvullingen hebben ze gecreëerd in samenwerking met dierartsen, pluimveehouders, apothekers en voerfabrikanten om een zo goed mogelijk product te kunnen leveren.

4. European Pet Pharmacy

De European Pet Pharmacy is specifiek gericht op honden en katten. Alle producten die ze maken, zijn bedoeld om je hond of kat zo gezond mogelijk te houden. Ze verkopen daarom niet alleen voer, maar ook voedingsstoffen om het dieet van je hond of kat aan te vullen. Stel dat je hond of kat een kwaal heeft waar niet vanaf te komen is met gewoon voer, dan kun je bij de European Pet Pharmacy ingrediënten maar ook vitamines en mineralen bestellen waaruit je het dieet van je hond of kat zelf kunt samenstellen. Ook hebben ze al samengestelde pakketten die je zo aan je hond of kat kunt geven en die voor bepaalde dingen zorgen, zoals het krijgen van een mooiere, vollere vacht of helpen bij het verminderen van gewrichtspijn. Ook als je bijvoorbeeld een showhond of showkat hebt, zijn producten van de European Pet Pharmacy zeer geschikt.

5. Pharmacy for Pets

De meest complete dierenapotheek waar je voor alle dieren producten kunt krijgen, is de Pharmacy for Pets. Bij deze dierenapotheek verkopen ze alles wat je nodig kunt hebben voor de verzorging van je huisdier. Zo hebben ze er hondenvoer en kattenvoer, maar ook producten voor konijnen en zelfs paarden. Je kunt er dus allerlei dingen krijgen. Naast dat ze verschillende producten voor huisdieren hebben, zijn ze ook gespecialiseerd in medicijnen voor huisdieren. Je kunt een aanvraag doen naar de aandoening die je huisdier heeft, maar je kunt er ook zelf medicijnen bestellen als je al weet wat je huisdier heeft.

Ook medicijnen op recept kun je er verkrijgen. Daarvoor moet je eerst bij je eigen dierenarts de diagnose laten stellen, waarna je met die diagnose en het recept naar de Pharmacy for Pets kunt gaan en daar de medicijnen kunt bestellen die je nodig hebt. Het voordeel hiervan is dat als je huisdier regelmatig een kwaaltje heeft, je precies weet wat je nodig hebt en dat telkens opnieuw bij de Pharmacy for Pets kunt bestellen. Na de eerste diagnose hoef je dus niet telkens opnieuw extra kosten aan de dierenarts te maken.